Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفته پایانی ماه مبارک رمضان است و بد نیست که در وداع با این ماه پُرشکوه و عالیقدر و ماه میهمانی خدا، مروری بر برخی نغمات جاوید و ماندگار رمضانی داشته باشیم.

سال‌های متمادی است که هم‌میهنان روزه‌دار به ویژه آنهایی که سحرخیز هستند، در اوقات دلنشین سحرگاهی این ماه مبارک با نوای و نغمه دلنشینی همراه می‌شوند که به «سحرگهان» شهره است، نوا و نغمه‌ای که شاید به جهت آنکه بسیار پُرتکرار به ویژه از رادیو پخش شده باشد، شنوندگان  اغلب با آن اُنس و قرابت پیدا کرده باشند و حتی قادر هستند تمام و یا فرازهایی را به همراه خواننده آن همنوایی کنند اما شاید کمتر کسی بداند که این نوای دلنشین و فرح‌بخش از آن کیست؟

قاسم رفعتی، خواننده و ردیف‌دان موسیقی ایرانی نغمه‌خوان این آوای دلنشین سحرگاهی ماه مبارک رمضان است؛ استاد پیشکسوتی که سال 1324 در تهران به دنیا آمد و از 12 سالگی به فراگیری موسیقی پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فراگیری 4 ساله گوشه‌ها و مقام‌های موسیقی و حساسیت و وسواس او در آموختن آنها نشان از روحیه مبرز و مجاهد او در امر هنر موسیقی اصیل ایرانی داشت و رفعتی در ادامه برای گسترش آموخته‌هایش نزد محمود کریمی، معلم و مربی آواز رفت و به مدت 7 سال نزد وی به تلمذ پرداخت.

وی که از نوادگان حاج محمدصادق متخلص به رفعت سمنانی و صاحب دیوان شعر است از سال 1359 نزد محمدرضا شجریان رفته و زیرنظر او به تحقیقات در زمینه دوره عالی آواز پرداخت.

قاسم رفعتی سال 95 و به پاس سال‌ها فعالیت در زمینه موسیقی مذهبی و مناجات خوانی موفق به دریافت جایزه هنری غدیر شد که در سومین دوره این جایزه در موزه هنرهای دینی امام علی(ع) علاوه بر او، از سوی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران به داریوش ارجمند (بازیگر)، حجت‌الاسلام علی‌اکبر رشاد (پژوهشگر)، محمدعلی مجاهدی (شاعر) و مجتبی ملک‌زاده (خوشنویس) نیز اهدا شد.

برای شنیدن مناجات «سحرگهان» با صدای قاسم رفعتی، اینجا را کلیک کنید.

انتهای پیام    

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۵۹۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرغامی: گردشگری در کشور افزایش یافته است

وزیر گردشگری در واکنش به برخی آمارها از میزان سفرها در نوروز گفت: برخی از دستگاه آمارهایی ارائه می‌دهند که بسیار غلط است، همه آمارها نشان دهنده افزایش گردشگری است. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در حاشیه نشست هفتگی هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: کاهش 12 درصدی آمار مسافرت‌ها در شروع تعطیلات و ماه رمضان نشان می‌داد بخش زیادی از مردم ترجیح می‌دهند که سفر نروند و روزه بگیرند البته این به معنای این نیست که آنهایی که به سفر رفتند چیزی کم داشته باشند منتها بخشی از جامعه تشخیص می‌دهد که الان وقت روزه گرفتن است. 

وی افزود: وقتی به انتهای ماه رمضان رسیدیم، مردم حال خوب خود را در افزایش گردشگری نشان دادند و ما نسبت به سال گذشته شاهد افزایش گردشگری در کشور بودیم. 

ضرغامی گفت: آخرین آمارهای ما حاکی از یک رشد قابل توجه در حوزه گردشگری است.  63 میلیون نفر اقامت در هتل‌های رسمی یک رقم بالایی است و این نشان می‌دهد دولت در انجام وظایف خود اجمالاً موفق بوده است.  

خبر در حال تکمیل است...

دیگر خبرها

  • جدول پخش برنامه‌های سیمای مرکز آذربایجان غربی هشتم اردیبهشت
  • مسابقات جام رمضان تنیس روی میز بانوان در سمنان پایان یافت
  • تقدیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از سریال «رستگاری»
  • شعر جدید نغمه مستشار نظامی در استقبال از سروده رهبر انقلاب
  • سروده نغمه مستشارنظامی در استقبال از غزل رهبر انقلاب
  • مخمس نغمه مستشار نظامی در استقبال سروده رهبر انقلاب
  • نوای دلنشین نقاره زنی در چهارشنبه زیارتی حرم مطهر رضوی
  • ۳۰۰ نفر در کرمانشاه برگزیده طرح مسطورا در ماه مبارک رمضان شدند
  • ضرغامی: گردشگری در کشور افزایش یافته است
  • آغاز فعالیت‌های ارکستر نوای آفتاب در سال ۱۴۰۳/ نخستین کنسرت با موسیقی بدون کلام